GAYRİ MÜSLİM KADINLARLA EVLENMEK İSTERSEK NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

GAYRİ MÜSLİM KADINLARLA EVLENMEK İSTERSEK NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
GAYRİ MÜSLİM KADINLARLA EVLENMEK İSTERSEK NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
 
Soru: Hocam selamün aleyküm, Geçenlerde arkadaşlar arasındayken gayri müslim ile evlilik bahsi geçti. Herkes kendince bir şeyler söyledi ama havada kaldı tabii. Daha sonra internette çeşitli platformlardan araştırmalar yaptım ama tahrimen mekruh olduğundan başka pek bir ekstra bilgi yok. Ben de o yüzden takip ettiğim ölçüde bilginize ve tarafsızlığınıza kanaat getirdiğim sizin kapınızı çalmak istedim.
Böyle bir durumda öncelikle nelere dikkat edilmesi gerekir ve bilhassa çocuk ve nikah hususlarında ne gibi kırmızı çizgiler olmalıdır? Tebliğ ile durumu bir anda 180 derece tersine çevirmek mümkün fakat bu aşama da epey kritik.
Düzgün bir teşebbüs olmazsa kişinin manevi hayatının katili olma ihtimali var. Benim sormaktan gafil olduğum fakat sizin altını çizmek istediğiniz hususlarla birlikte bunlara cevap verirseniz çok memnun olurum. Allah razı olsun ve kolaylıklar versin.
 
Cevap: Ve aleykum selam
Müslüman olanların dışında evlenmemizin helal olduğu iki grup kadın, ehli kitap kadınlarıdır. Yani Yahudi ve Hristiyan kadınlarıyla evlilik mekruh olmakla beraber caizdir.
 
Kadının İslam'a girme zorunluluğu evlilik için mecburi değildir. Evlilik hayatı boyunca koca karısına tebliğ yapar ve davette bulunabilir ama zorlayamaz.
 
Bu kadınların dışında, Budist, Ateist, Deist yahut dinsiz olan hiç bir kadınla evlenmemiz biz erkeklere helal değildir.
 
Müslüman kadının durumu ise biraz farklıdır.
Bu kadın ne Yahudi ne de Hristiyan olan bir erkekle evlenemez. Bu yasağın sebebi, ailede soyun erkek tarafından devam etmesi ve çocukların üzerinde babanın hakimiyetinin her zaman daha fazla olması sebebiyledir.
 
Ehli kitap olan bir kadınla evliliğe niyetlenmiş olan bir müslüman, doğacak olan çocukların isimlerinin İslami isimler olacağı, Eğitim alacağı okulların kiliseye bağlı okullar değil, İslami bilgiler veren okullarda olacağı,
Çocukların sünnetlerini yaptıracağını, Yedi-Sekiz yaşlarına geldiklerinde, Kur'an kursuna göndereceğini baştan şart olarak sunmalıdır.