KADINLARIN KAŞLARININ ARASINI ALMALARINDA BİR SAKINCA VAR MIDIR?
Soru: Selamün aleyküm hocam. Hocam bi sorum var. Kadınların kaş almalarının günah olduğunu öğrendim. Kaşların kendisi değil de alt kısmı göz kapağına kadar olan o boşluktaki kötü duran o tüyleri almak caiz mi? Yoksa orası da mı kaşa dahil?
Eğer orası da kaş oluyorsa, rengini tüy sarartici ile sarartmakta mahsur var mı? Oksijen suyu ya da sarartici krem gibi koyu rengi açan kimyasallar?
Cevap: Ve aleyküm selam
İbnu Abbâs (radıyallâhu anhümâ) dedi ki: "İğreti saç takan, taktıran; kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir." (Ebû Dâvud, Tereccül 5, (4170)
Kaşlarınızı inceltmemek kaydıyla, bitişik olmayan tüm kılları, ister kaşın arasından olsun, ister bıyık ve yanak bölgesinden olsun yolmanızda bir sakınca yoktur.
Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler, kocasına iğrenti vermemek niyetiyle alınır. Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması câizdir.
İbn-i Âbidin, sakal ve bıyığın kadında fıtrat olmadığını, bu sebeple (eğer çıkarsa) kesilmesinin (müstehab) olacağını beyan etmiştir!
Bu kılları gidermenin en uygun yolu tıraş olmak değil, ağda, pudra veya benzeri tıbbî şeylerle yolmaktır.