HER SOHBETİNİZDE BOZUK HOCALARDAN BAHSETMEK ZORUNDA MISINIZ?
HER SOHBETİNİZDE BOZUK HOCALARDAN BAHSETMEK ZORUNDA MISINIZ?
Soru: Hocam sizi bir yıldır takip ediyorum. İzlediğim hemen hemen her sohbetinizde bazı kötü hocalardan bahsetmeden geçmiyorsunuz. Gerçekten bu bozuk adamlardan bahsedip o güzel meclisi kirletmeye gerek var mı diye sormak istiyorum? C
evap: Sevgili kardeşim; Bir ziraatçi, tarlasını ekmeden önce topraktaki taşları temizlemek zorundadır. Bunu yapmadan direk tohum ekerse, ektiğinin mahsulünü alamaz ve zarar eder. Bid'at ehli hocaların fikirleri de akıl ve kalp tarlalarının içindeki taşlar gibidir.
Bizim gibi, dini 14 asırlık ana caddede yaşayan dervişler talebe yetiştirirken, önce diliyle alim fakat kalbiyle münafık olan din adamlarını deşifre etmeli ve bozuk inanışlarını anlatarak talebelerin kalplerindeki taşları birer birer ayıklamak zorundayızdır.
1'e 700 verecek faydalı ve bereketli ilim tohumlarını ekmek, hemen bu temizlikten sonra gelmelidir.
Konu hakkında, iki binin Müceddidi Şeyhimiz İmam-ı Rabbani (rahmetullahi aleyh) şöyle der:
"...Toprak gibi yetişdirici kuvveti işletmemek, oraya bir şey ekmemekle veya zararlı, zehirli tohum ekmekle olur. Bu ikincisinin zararı, bozukluğu, birincisinden kat kat daha çokdur. Zehirli bozuk tohum ekmek, dini, din derslerini, dinden haberi olmayanlardan öğrenmek ve din düşmanlarının kitaplarından okumakdır. Çünkü din cahilleri, nefsine uyar, keyfi peşinde koşar. Dîni, işine geldiği gibi söyler. Karşısındakinin de nefsini azdırır ve kalbini karartır. Çünki din cahilleri, din dersi verirken, İslâmiyete uygun olmayanı uygun olandan ayıramaz. Gençlere neleri ve nasıl anlatmak lazım geldiğini bilemez. Kendi gibi, talebesini de câhil yetişdirir. Birçok şeyler okuyup ezberlemekle, [başka ilim kollarında söz sâhibi olmakla, fen ve sanat şubelerinde ihtisâs kazanmakla] insan din adamı olamaz ve din bilgisi veremez.